Zwemaccessoires om jouw training te verbeteren

Beste zwemaccessoires

Om jouw zwemprestaties te verbeteren, is het goed om te trainen met een aantal zwemaccessoires. Op deze manier kan je hele specifieke oefeningen doen, die goed zijn voor bepaalde spiergroepen. Hierdoor kan je continue jouw spieren blijven trainen.

neoprene, swim, open water-4866730.jpg

Bekijk hier de beste accessoires:

  1. Zwemplankje
  2. Pullboy
  3. Zwempaddles

#1. Zwemplankje

Plankje zwemaccessoires

Het zwemplankje is eigenlijk een zeer simpel plankje, waarmee je de benen kan trainen. Je legt jouw armen op de plank, en probeert jezelf vooruit te krijgen met enkel het gebruik van jouw benen. Dit is goed om te doen, omdat bij het zwemmen vaak vergeet jouw benen te gebruiken. Als je de benen op een juiste manier gebruikt, kan het erg ondersteunend zijn voor jouw armen. Op deze manier kan je erg snel progressie maken in jouw zwemslag.

#2. PullBoy

pullboy zwemaccessoires

De Pullboy is eigenlijk het tegenovergestelde van het zwemplankje. De Pullboy is bedoeld om tussen de benen te stoppen, waarbij je enkel de armen gaat trainen. Doordat de pullboy tussen de benen zit, kunnen deze ook niet meer gebruikt worden. Je armen zorgen voor 70% voor de vooruitgang tijdens het zwemmen, vandaar dat het erg belangrijk is dat deze goed worden getraind.

#3. Zwempaddles

paddles zwemaccessoires

Zwempaddles zijn een hele andere categorie dan het zwemplankje en de Pullboy. Waarbij deze twee zwemaccessoires voornamelijk voor spieren bedoeld zijn, zijn de zwempaddles voornamelijk voor de techniek van het zwemmen. Ze zorgen ervoor dat je op een juiste manier je handen in het water steekt, waardoor je zo min mogelijk weerstand hebt. Doe je dit verkeerd, dan zal je het al snel merken. Daarnaast zorgt het w/el deels voor een krachtoefening door de extra stuwing die je mee kan geven in jouw slag. Leuke zwemaccessoire om te proberen!tigd.

Waarom is het belangrijk om te oefenen met zwemaccessoires??

badmuts

Wanneer je jouw zwemcarriere verder wil brengen is het goed om te gaan trainen om specifieke onderdelen van jouw zwemslag. Dit kan je doen dankzij het gebruik van zwemaccessoires. Door bijvoorbeeld een zwemplankje te gebruiken zal de beenslag sneller vooruit gaan dan zonder een plankje te gebruiken. Ideaal dus als je sneller stappen wil maken. Ook helpt het erg wanneer een bepaald onderdeel nog onderontwikkeld is. Op deze manier kan je die weer op het gewenste niveau krijgen.

Uiteraard is het belangrijk om de rest van je outfit compleet te hebben wanneer je begint met een zwemaccessoires. Kijk daarom snel naar de beste zwembril en de beste badmuts. Dat maakt het zwemmen een stuk fijner.