Ideale zwemplankje voor jouw training

Review: Het beste zwemplankje

Een zwemplankje is een apparaat dat in het water wordt gebruikt om een zwemmer te helpen trainen. Het kan worden gebruikt door zwemmers van alle niveaus en leeftijden. De zwemplank is een essentieel onderdeel van de uitrusting voor iedereen die serieus bezig is met zwemmen. We hebben de beste drie zwemplankjes voor jullie op een rij gezet.

#1. BECO zwemplankje met handvaten

Het beste zwemplankje is van BECO. Deze is lekker basic, niet zwaar, en voorzien van handvaten. Dit zorgt ervoor dat je de plank gemakkelijk kan gebruiken. Daarnaast zorgt de vorm ook voor een bonus, de onderkant zit een boog. Hierdoor kan je hem ook gebruiken al Pull Buoy. Hierdoor heb je een twee-in-een plank, die je kan gebruiken voor het trainen van de benen en armen.

Te gebruiken voor training van armen en benen
Zeer licht
Niet duur

#2. Zwemplankje Spokey

Deze zwemplank focust zich vooral op drijfvermogen. Ben je enkel van plank om af en toe je benen te gaan trainen, dan is dit de ideale oplossing. Deze plank is een stuk meet basic dan die van BECO, maar doet wel zijn werk. Een voordeel is dat deze net wat goedkoper is.

#3. Speedo Eco+ Kickboard

De Speedo Eco+ kickboard is er voor de geavanceerde zwemmer. Hij is gemaakt van EVA Foam, wat er voor zorgt dat deze extra comfortabel in de hand ligt. Daarnaast beschikt de plank over verschillende Grip Holes, zodat je de plank op meerdere plekken klan vasthouden. Hij ziet er erg basic uit, maar dat valt toch reuze mee.

Wat is een zwemplank?

badmuts

Het bord kan gemaakt zijn van schuim, hout of plastic en heeft meestal de vorm van een lange rechthoek of een driehoek. De zwemmer houdt zich aan het bord vast en duwt zich ervan af om zichzelf door het water voort te stuwen. De boards worden vaak gebruikt om te strekken, maar ook voor oefeningen die helpen de spieren in je rug, schouders, armen en benen te versterken.

Wanneer gebruik je een zwemplankje?

waters, swim, pleasure-3269127.jpg

Veel mensen gebruiken de boards voor trainingsdoeleinden, vooral als ze aan het trainen zijn voor een aankomende wedstrijd of triatlon. Hiermee kun je oefeningen doen die zonder het board moeilijk zouden zijn, zoals met je benen schoppen terwijl je op je rug drijft of één arm tegelijk uit het water tillen. Hierdoor kun je aan specifieke spiergroepen werken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over verdrinking of moe worden van het zwemmen.

Zwemplanken worden vaak gebruikt door zwemmers die hun slagtechniek willen verbeteren of hun uithoudingsvermogen willen verbeteren om zo de algehele snelheid onder water te verhogen. Ze zijn ook populair bij mensen met een handicap waardoor ze niet in staat zijn om zwemslagen effectief uit te voeren.

Hoe gebruik je een zwemplank?

water, swimming pool, pool-4736282.jpg

Het board houdt je hoofd boven water terwijl je een drill doet, en het kan je helpen om sneller te zwemmen. Het kan ook worden gebruikt als een drijfmiddel in het water. Het board is essentieel voor diegenen die willen trainen en hun zwemtechniek willen verbeteren of gewoon willen genieten van een ontspannen tijd in het water.