De beste badmuts voor in het zwembad

Beste Badmuts

Badmutsen zijn er in alle vormen en maten tegenwoordig. Steeds vaker heb je ze nodig in het water, en je wilt als zwemmer een goede badmuts, die ook nog eens comfortabel zit. Daarnaast moet een badmuts ervoor zorgen dat je minder weerstand heb in het water en dat de haren droog blijven. Veel eisen dus. Om die reden hebben we voor jullie een lijst gemaakt met de beste badmutsen! Lees snel verder.

#1. Speedo Moulded Silicone

Deze speedo-zwemcap zit zeer comfortabel dankzij het silicone materiaal. Deze Speedo is gemaakt van 100% siliconen en daardoor zeer elastisch. Hij is voorzien van een 3D-pasvorm, waardoor deze beter aansluit om het hoofd. Daarnaast wordt het haar beschermd, ook voor een vermindering van weerstand tijdens het zwemmen. In veel landen is het ook verplicht om er een op te hebben bij het gebruik van het zwembad. Hiermee beschermen ze de filters van de zwembaden, die daardoor schoner blijven. Het water blijft daardoor schoner en is prettiger om in te zwemmen.

#2. Arena Classic Silicone

Deze Arena-zwemcap is gemaakt van klassiek silicone. Om deze reden voelt de badmuts erg aantrekkelijk aan het hoofd. Doordat deze redelijk stevig is, is de badmuts ideaal voor dagelijks gebruik en zal hij langdurig meegaan. Daarnaast is het gemaakt van fijn materiaal, waardoor het de weerstand verminderd. Wel zo handig voor een badmuts!

#3. Aquafeel Silicone

De ideale zwemcap voor de competitieve zwemmer met lang haar, 100% van siliconen. Hierdoor is de zwemcap elastisch en sluit strak aan. Dit vermindert de weerstand waardoor je met lang haar geen last hebt van de weerstand van het water.

Waarom een goede badmuts?

badmuts

Een competitieve zwemmer of zwemster kan niet zonder goede badmuts. Waarschijnlijk heb je wel eens een zwemwedstrijd gezien waarbij je zelfs ziet dat mannen met erg kort haar nog steeds een zwemcap dragen. Dat is toch niet nodig zou je zeggen? Zeker wel! Een goede zwemcap zorgt dat je hoofd geheel gestroomlijnd wordt met het water. Hierdoor heb je geen weerstand en ga je nog sneller. Of je nu lang haar hebt, of korts haar een badmuts zal altijd helpen.

Daarnaast beschermt het ook tegen het chloorwater. Dit zorgt ervoor dat je haar minder beschadigen en dus minder droog zijn na het zwemmen. Ook om deze reden is het belangrijk dat je een goede badmuts hebt. Uiteraard is het belangrijk om het te combineren met de beste zwembril. Dat maakt het zwemmen een stuk fijner.

Wil je echt opvallen in het water? Ga dan voor een gekke badmuts! Wij hebben ze op een rijtje gezet van leukste naar leuk. Lees snel verder!

Waar moet je op letten bij een badmuts?

sports, swimming, exercise-2632279.jpg
  • Elastisch
  • Waterdicht
  • Comfortabel (zeker niet te strak)
  • Gemakkelijk op te doen

Waarom een badmuts tijdens het zwemmen?

Zwemmen is een sport. Het is een aerobe oefening die al duizenden jaren wordt beoefend. Zwemmen is ook een wedstrijdsport, waarbij atleten op korte of lange afstanden tegen elkaar racen.

De beste badmuts moet elastisch zijn en goed op het hoofd passen, zonder te strak te zitten. Het mag geen ruwe randen hebben die ongemak kunnen veroorzaken tijdens het zwemmen. De beste badmuts moet ook gemaakt zijn van een materiaal dat geen water opneemt en het hoofd van de persoon verzwaart tijdens het zwemmen. Een badmuts is een nauwsluitende, elastische pet die wordt gedragen door wedstrijdzwemmers, diepwatersolisten en recreatieve zwemmers om de weerstand tijdens het zwemmen te verminderen. De badmuts beschermt ook het haar tegen verstrikt raken in het water. Sommige mensen gebruiken ze ook als bescherming tegen chemicali├źn in het water of als bescherming tegen de zon.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten op de markt. Het meest populaire type is gemaakt van latexrubber of siliconenmateriaal en heeft een elastische band die om het hoofd past.