De beste duikbril voor in het water

diving, diver, scuba diving-1049477.jpg

Beste duikbril

scuba diving, swimming, sea-79606.jpg

Duiken is een prachtige sport. Daar wil je ook zoveel mogelijk van genieten als je ermee bezig bent. Je wil om je heen kunnen kijken, je wilt het mooiste koraal spotten, de gaafste vissen zien en misschien net iets te dichtbij die monstervissen zijn. Om dit allemaal te laten gebeuren moet je outfit compleet zijn. Je kan hierbij een duikbril lenen bij de lokale duikshop, maar deze is waarschijnlijk versleten na duizenden mensen de bril al hebben gebruikt. Daarom wil je eigenlijk je eigen duikbril hebben, en dan het lieft de beste duikbril die er is. Daarom hebben wij een top 3 voor jou gemaakt, om ervoor te zorgen dat jij kan genieten van het duiken.

#1. Beste duikbril Prijs/kwaliteit: Mares Opera Masker Zwart

is de kwalitatieve duikbril voor iedereen die het duiken serieus neemt. Het heeft een zeer robuust masker, waardoor deze stevig is in zijn gebruik. Daarnaast goede kwaliteit, wat ervoor zorgt dat de bril al voldoen aan jouw verwachtingen.

+ Goede kwaliteit/prijs verhouding

+ Voldoet aan alle verwachtingen

+ Geschikt voor optische glazen

#2 Beste duikbril kwaliteit: TUSA Snorkelmasker

De Tusa Snorkelmasker duikbril is voor de meer geavanceerde duiker. De bril is voorzien van de beste kwaliteit glas, wat zorgt voor zeer goed zicht onder water. Daarnaast biedt het bescherming voor je ogen en heeft het een fantastische pasvorm. Ideaal voor de gevorderde duiker. De bril is zelfs beschikbaar in 13 verschillende kleuren. Vergeleken met de andere duikbrillen, zit deze wel in hogere segment.

+ Hoge kwaliteit glazen

+ Pasvorm zorgt voor comfortabele beleving

+ Uv bescherming

– Iets hogere prijs

#3. Beste budgetkeuze : Sportx Adult Zwemmasker Comfort

De Sportx duikbril is voor de recreatieve duiker en is de budget keuze in dit rijtje. De bril doet goed zijn werk en komt zonder enige poespas. Ideaal voor tijdens een rustige tocht in de zee op vakantie. Het doet wat je verwacht van een duikbril, maar wanneer je stappen wil maken als duiker, zal je uiteindelijk doorgaan naar een geavanceerde bril, zoals de Tusa of Mares duikbril.

+ Goed instapmodel

+ Prima prijs/kwaliteit

Waarom een goede duikbril?

Zwemmen is een sport waar veel mensen aan willen beginnen, maar nooit de tijd voor vinden. Het is een geweldige manier om in vorm te blijven en plezier te hebben. Zwemmen kan ook een uitstekende vorm van lichaamsbeweging zijn voor mensen met overgewicht.

Een duikbril is een soort bril die mensen in het water dragen om hun ogen te beschermen. Ze worden meestal gedragen door duikers, zwemmers en surfers. Sommige brillen hebben glazen op sterkte, terwijl andere zijn gemaakt om te worden gedragen met corrigerende lenzen. Er zijn twee soorten brillen: open circuit en gesloten circuit. Een bril met open circuit laat het water in en uit, terwijl een bril met gesloten circuit het water buiten houdt.

Een duikbril kan lekken als deze niet goed is aangebracht of niet is ontworpen voor de gezichtsvorm of -grootte van de drager. Snorkels kunnen ook problemen met lekken veroorzaken, omdat ze lucht in de bril persen die al het water dat erin zit naar buiten duwt.

Het beste type bril voor een persoon wordt bepaald door: hun bijziendheid, het soort duiken dat ze doen en de hoeveelheid tijd die ze onder water doorbrengen. Als je geen zwembril hebt, gebruik dan een zwemdeksel of zwemmasker.

Wat te doen wanneer je duikbril beslaat?

Je kan van tevoren een klein beetje zeep of spuug in de bril doen. Dit zal in de meeste gevallen voorkomen dat de bril beslaat voordat je begint met duiken. Beslaat de bril nog steeds, dan kan je het beste een nieuwe bril kopen. Tijdens het duiken kan je bril het beste los maken en deze laten vullen met lucht om hem te klaren.

Water in de bril

Komt er water in jouw duikbril, dan kan het zijn dat jouw bril te strak of te los zit. Je kan dit voorkomen om hem net wat strakker te zetten of juist losser. Helpt dit niet? Dan is de bril misschien versleten, en is het tijd voor een nieuwe bril. Dat is aan de ene kant balen, aan de andere kant een mogelijkheid om een upgrade te doen in jouw outfit.

Snorkelen met de duikbril

Ben je niet van het duiken en blijf je liever aan de oppervlakte, dan kan je uiteraard ook hele mooie dingen zien. Het liefst hebt je hiervoor een bril die ook kwalitatief sterk is en waar je goed mee kan zien in de diepte. Vaak is de budgetkeuze, de Sportx bril al voldoende. Deze is ook makkelijk te verstellen, waardoor deze door de hele familie te gebruiken is.