Zwembril om door het water te kijken

Beste zwembril

young swimmer, backstroke, swimming-2501548.jpg

Bekijk hier de beste zwembrillen

  1. Speedo Futura
  2. Arena zwembril voor volwassene
  3. Waimea Racing zwembril (Beste budget keuze)

#1. Speedo Futura

Deze speedo-bril is een must have voor iedereen die wat vaker in het water ligt. Hij is makkelijk te verstellen. De comfortabele pasvorm en de gel-achtige sluiting zorgt dat deze bril fijn aan de ogen zit.

#2. Arena zwembril voor volwassene

Deze Arena-bril is gemaakt voor beginners. Hij is iets minder comfortabel dan de speedobril, maar wel gemakkelijker te verstellen. Ideaal wanneer je de bril vaak wisselt en wanneer je zwemmen nog even wilt uitproberen.

#3. Speedo Hydropulse

De Waimea bril is de budget keuze in ons rijtje. Ondanks de wat lagere prijs, is de bril zeer comfortabel aan de ogen. Hij ziet er wel wat basic uit, maar de spiegelende glazen maken dat weer snel goed.

Waarom een goede zwembril?

sports, swimming, exercise-2632279.jpg

Een goede zwembril zorgt ervoor dat je ogen beschermt tegen het chloor in het zwembad of het zout in het zeewater. Hierdoor krijg je geen last van droge geïrriteerde ogen. Vaak kleuren deze rood. Hiervoor is het wel een vereiste dat de zwembril goed op de ogen aansluit. Wanneer je begint met zwemmen is het belangrijk dat het de bril makkelijk verstelbaar is, dan kan je hem nog makkelijker veranderen van afmeting. Wanneer je een wat gevorderdere zwemmer bent, dan weet je wat jouw afmeting is en kan je naar andere kritische punten kijken. Ben je een zeer gevorderdere wedstrijdzwemmer, dan is het belangrijk dat jouw bril hydrodynamisch is!

Verder zal het ook je zicht onder water verbeteren. Als je zwemt, is dit wel zo handig. Je weet wanneer je moet keren in een zwembad, of wanneer een tegenligger tegemoet komt. Ook in de zee kan het handig zijn, dan weet je wat er onder gebeurd. Heb je normaal gesproken een bril of lenzen, misschien is dan een zwembril op sterkte iets voor jou.