Duiken

diving, diver, scuba diving-1049477.jpg

Waarom?

Duiken is een geweldige manier om de oceaan te verkennen, maar er zijn enkele dingen die je moet weten voordat je het doet.

Het eerste dat u moet onthouden, is dat het tijd en moeite kost om te leren duiken. Het is niet iets dat je van de ene op de andere dag kunt doen, en het is niet iets dat iedereen kan doen.

Duiken is een activiteit die al heel lang bestaat. Het eerste geregistreerde geval van duiken was in het jaar 1620 toen de Nederlander Cornelius van Drebbel in een pak dook om de diepte van de rivier de Theems te meten.

Duikbrevet is vereist voor beginnende duikers om in diep water te gaan en te leren duiken. Er zijn veel duikscholen in hun omgeving die deze service aanbieden. Sommige mensen kunnen ook zelf leren duiken met behulp van online cursussen en video’s.

Begin met een goede uitrusting

scuba diving, swimming, sea-79606.jpg

Er zijn veel verschillende soorten duiken – recreatief en technisch bijvoorbeeld – dus zorg ervoor dat je de juiste soort duikt voor wat je wilt doen.

Je hebt een geschikte duikuitrusting nodig met alle benodigde uitrusting zoals maskers, vinnen, snorkels, tanks, enz., evenals een goede certificeringscursus voordat je op verkenning gaat. We hebben speciaal voor jou al de beste duikbrillen op een rij gezet.

De eerste stap van het duiken

diver, scuba divers, dive-668777.jpg

Om te beginnen kan je oefenen in een diep zwembad. Deze zijn altijd wel ergens in de buurt te vinden, en zo kan je de skills onder de knie krijgen voordat je met het echte werk gaat beginnen. Wanneer je dan de zee ingaat kan je extra genieten van de omgeving.

Duiken op de mooiste plekken

dive, underwater, water-1808717.jpg

Zodra je de skills onder de knie hebt en je kan de zee in, dan zul je zien dat er een hele nieuwe wereld voor je open gaat. De onderwaterwereld heeft vele wonderen verborgen gehouden en je zult zien dat op sommige plekken de kleurrijkste vissen, schildpadden en koraal zijn.