Onze favoriete gekke badmuts

gekke badmuts


Onze favoriete gekke badmutsen

Tijdens het zwemmen heb je vaak een badmuts nodig, maar veel leuker is het wanneer het een grappige badmuts is. Om die reden hebben we het internet afgespeurd voor jullie om de leukste gekke badmutsen te zoeken voor de nodige portie inspiratie. Kijk snel verder of er iets voor jullie tussenzit.

#1 Zwem zo soepel als een vis

Iedereen met een badmuts wil zo soepel door het water als een vis. Maar waarom dan ook niet laten zien dat je als een vis door het water gaat?

#2 Neem een duik als een koe?

Iedereen met een badmuts wil zo soepel door het water als een koe? Oh nee, toch niet. Toch kunnen wij niet onze ogen van deze koe afhouden, maar dat is zo te zien wederzijds.

#3 Ga voor POWERRR

Zwemmen is energiek, zwemmen is krachtig, zwemmen is POWER! Met deze badmuts kan je niet meer uitstralen dat je er geen zin in hebt. Tegenstanders zullen onder indruk zijn van jouw kunnen.

#4 Voor alle zwemhunks

Ben jij de krachtpatser van het zwembad? Nee? Wordt dat dan met deze badmuts, dan zal je alle lachers op je hand krijgen en kan jij er vandoor gaan met alle prijzen. Win-win toch?

Waarom een gekke badmuts?

Badmutsen zijn nodig om jouw haar te beschermen. Het chloor in het water is slecht voor je haar. Jouw haar kan heel droog worden wanneer het in aanraking komt met chloor. Door middel van een badmuts bescherm je jouw haar hiertegen. In het open water kan een badmuts juist bescherming bieden tegen koud water of direct zonlicht. Hierdoor is het dus belangrijk om een badmuts binnen en buiten te dragen.

Een badmuts wordt gebruikt om het haar en de oren te bedekken om te zwemmen. De badmuts bedekt het hoofd om weerstand te verminderen. Er zijn verschillende soorten petten op de markt verkrijgbaar, zoals siliconen badmutsen, latex badmutsen en neopreen badmutsen.

Siliconen badmutsen

Siliconen badmutsen hebben veel voordelen ten opzichte van andere soorten badmutsen zoals latex of neopreen. Ze zijn rekbaar en kunnen probleemloos door mensen met lang of dik haar worden gedragen. Ze zijn ook duurzamer dan latex of neopreen, wat betekent dat ze langer meegaan voordat ze moeten worden vervangen.

Latex badmutsen

Latex is een natuurrubber dat met zwavel is bewerkt om het waterdicht en elastisch te maken. Latex is comfortabeler

Verder zorgt een badmuts voor een verminderde weerstand van het water. Wanneer je doet aan de sport wedstrijdzwemmen, of regelmatig baantjes trekt, is het van belang dat je zo min mogelijk weerstand in het water hebt. Een badmuts, of juist een grappige badmuts, kan hiervoor zorgen. Zo kan jij nog snellere tijden neerzetten in het water.

Grappige badmuts om er vandoor te gaan

Laten we een scenario schetsen, jij staat daar met een grappige badmuts aan de start van het zwemmen. De concurrenten kijken naar je en beginnen te lachen. Boem, weg concentratie. Jij kan er vandoor gaan en tikt als eerste aan, precies wat je wilt toch? Zo zorgt de grappige badmuts niet alleen voor dat je er geweldig uitziet, maar ook voor een concurrentievoordeel! Moeten we je nog meer overtuigen?

De gekke badmutsclub

Ga je als enige voor de gekke badmuts of betrek je al je vrienden en vriendinnen erbij. Ik zou het wel weten, maak van jouw zwemvereniging een gekke badmutsclub, dan weet je dat je echt loopt te shinen. Iedereen zal het nog over jullie vereniging hebben, dat is toch wat je wilt!

Gekke badmuts of toch een normale?

Allereerst is het gewoon leuk om met een grappige badmuts in het water te liggen. Badmutsen hoeven niet neutraal en saai te zijn. In tegendeel, je kan juist jouw persoonlijkheid laten zien door middel van het water.

Daarnaast kunnen ze ook nog eens heel handig zijn. Wanneer je van buiten het water in het water kijkt, is het lastig om mensen uit elkaar te houden. Door middel van een grappige opvallende badmuts kan er geen twijfel zijn wie jij bent. Dit is handig in het zwembad, maar misschien nog handiger tijdens het doen van een triathlon.

Kies je er toch voor om een normale badmuts te gebruiken? Geen probleem. We hebben ook een lijstje voor je gemaakt met de beste badmutsen. Ook daarmee kun je goed op weg.

Ben jij ergens een gekke badmuts tegengekomen en wil je deze graag delen? Laat een reactie achter!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *