De slimme zwembril is in Nederland

Slimme zwembril


De slimme zwembril

Jarenlang werd er in iedere sport doorgepakt in de technologie. Alles kan gemeten worden tijdens het hardlopen, chips in de voetbalschoen en nog vele andere nieuwe mogelijkheden zijn er ontstaan. In de zwemwereld was altijd de gedachte dat er een soort Google glasses voor de zwembril zou worden ontwikkeld, een slimme zwembril. Dat heeft heel lang op zich moeten wachten, maar nu is deze zwembril er eindelijk. De bril is ontwikkeld in Amerika, maar tegenwoordig verkrijgbaar over de hele wereld. Het is de eerste ontwikkelaar die zich hieraan gewaagd heeft, maar wie weet volgen er meer…

indoor slimme zwembril

Flow, de ontwikkelaar van de slimme zwembril

De bril is niet ontwikkeld door de grote partijen in de zwemwereld. Arena en Speedo staan er voor open om er mee samen te werken, maar deze bril is ontwikkeld door FORM, een start-up binnen de zwemwereld. Zij hebben een zwembril ontwikkeld waarbij je in de bril een kleine doorzichtige display hebt, waarbij je alle informatie kan zien die je wilt zien. De bril is al door de testfase heen en wordt gebruikt door verschillende topzwemmers.

Outdoor slimme zwembril

Functies van de slimme zwembril

  • Tijd, het meet hoe lang je aan het zwemmen bent en over een afstand doet;
  • Afstand, het laat zien hoe ver je al hebt gezwommen;
  • Snelheid, het laat je snelheid zien;
  • Hartslag meten;
  • Split tijden, hij rekent automatisch jouw split tijden uit;
  • Je slagsnelheid, hoeveel slagen maak je per minuut/afstand;
  • Aantal calorieën verbrand.

Daarnaast beschikt de bril over honderden van te voren gemaakte trainingsschema’s en is hij gemaakt voor indoor en outdoor zwemmen. Zodat je ook meteen met de bril aan de slag kan. Achteraf kan je al je prestaties zien in de app die hiervoor is gemaakt. Ideaal toch?

Zit je nog een stap eerder in jouw zwemcarrière en wil je het eerst met een normale zwembril proberen? Bekijk dan hier de beste zwembrillen. Heb je bril of lenzen? Zorg dan dat je gaat voor een zwembril op sterkte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *