Zwem kurken waarmee jouw kind leert zwemmen

people, swimming, swimming pool-369226.jpg

Review: De beste zwem kurken

Er zijn tegenwoordig verschillende drijfmiddelen om jouw kind te laten leren zwemmen. Zwem kurken zijn hier een van. Ze kunnen ervoor zorgen dat jouw kind blijft drijven, wat sowieso erg belangrijk is in de beginfase van het leren zwemmen. Daarnaast kunnen ze ervoor zorgen dat je op een goede manier in het water blijft liggen, waardoor jouw kind nog sneller de zwemslag kan leren. We hebben speciaal voor jullie drie zwem kurken op een rij gezet.

#1. Zwem kurken voor 15-30 kilo

De beste zwem kurken voor 15-30 kilo is zeker deze van Beco Sealife. Deze zwem kurk is gemaakt voor kids van 15 tot 30 kilo, de meest voorkomende variant. Zeer eenvoudig om te doen, maar daarnaast ook gemakkelijk af te stellen. En misschien nog wel het belangrijkste, hij doet zijn taak zeer goed. Bonuspunt: hij heeft een hele stoere haai afgebeeld.

#2. zwem kurk voor 30-60 kilo

Voor de iets oudere kids zijn er de beste zwemkurken van Beco voor 30-60 kilo. Deze heeft een beter drijfvermogen waardoor een groter kind hier ook mee kan zwemmen. Dit komt onder andere doordat er een extra kurk aan is toegevoegd. Ideaal voor kinderen die op een iets oudere leeftijd moeite hebben met zwemmen, zo kunnen zij ook profiteren van dit materiaal om horizontaal te liggen tijdens het zwemmen.

#3. Monobelt voor 18-30 kilo

Een andere vorm van de zwemgordel is de monobelt. Deze heeft in plaats van de kurken een grote schuimgedeelte. Voordeel hiervan is dat het misschien comfortabeler zit omdat je vel niet tussen de kurken kan komen zitten. Daarnaast zorgt het voor een geleidelijkere drijfvermogen, dit kan ook een groot voordeel zijn. Deze is iets prijziger, maar dan heb je wel de voordelen van de Monobelt.

Niet overtuigd? Bekijk hier de top 10 zwem kurken

Wat zijn zwem kurken?

badmuts

Zwemgordel is een band van schuim die je om je buik heen kan doen waardoor je blijft drijven. Deze is vooral handig als je leert zwemmen, omdat het je buik en benen omhoog duwt. Tijdens het vrij zwemmen kan het zijn dat dit juist in de weg zit, dan kan je beter een zwemband gebruiken.

Uiteraard is het belangrijk om de rest van je outfit compleet te hebben wanneer je begint met een zwemgordel. Kijk daarom snel naar de beste zwembril en de beste badmuts. Dat maakt het zwemmen een stuk fijner.

Let op: zwemkurken zijn bedoeld om te oefenen met zwemmen, en dienen niet als redmiddel gebruikt te worden.

Leren met kurken zwemmen

Je gebruikt de kurken heel gemakkelijk om te leren zwemmen. Kinderen hebben een minder drijfvermogen, dus daarvoor zijn ze ideaal. Om deze reden zijn de kurken ook ontwikkeld. Er was een hele barrière e tussen het zwemmen in diep water en zwemmen in ondiep water. De zwem krukjes zijn hiervoor ontworpen. Het kind heeft dan wel het gevoel alsof die in het diepe zwemt, maar niet het spannende gevoel dat die kan verdrinken. Ideaal dus!

Let op: zwemkurken zijn bedoeld om te oefenen met zwemmen, en dienen niet als redmiddel gebruikt te worden.

Waarvoor gebruik je zwem kurken?

waters, swim, pleasure-3269127.jpg

Zwem kurken worden gebruikt om te leren zwemmen. Wanneer je begint met zwemmen is het lastig om de slag, zoals schoolslag, borstcrawl of rugcrawl te leren. Als je tegelijkertijd ook nog moet zorgen dat je blijft drijven, dan is dat wel heel lastig. Zeker voor kinderen die nog niet helemaal ontwikkeld zijn qua spieren. Hiervoor komen de zwem kurken goed van pas. Deze zorgen dat je tijdens het zwemmen kan focussen op het leren van de techniek, in plaats van dat je ook moet focussen op het blijven drijven. Ideaal!